• Novinky

            • NAJ agro dievča NAJ agro chlapec

              4. 5. 2023

              Dňa 25.apríla 2023 sa uskutočnila súťaž NAJ agro dievča NAJ agro chlapec v aule Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ktorú organizujú redakcie časopisov Slovenský CHOV, s.r.o., Naše Pole, s.r.o. a MM press, s.r.o.

              Jednou z hlavných kritérií tohto ročníka bol vzťah k poľnohospodárstvu, dobré vystupovanie a komunikatívnosť súťažiacich.

              Na súťaži sa zúčastnilo 15 škôl a 48 žiakov z celého Slovenska. Našu školu úspešne reprezentovali žiaci Sára Žipajová z II. B triedy, Bibiana Vojtková z III.A triedy, Jaroslav Čečotka z II.A triedy a Bruno Tomečko z II.A triedy.

              Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            • CAVY VETS VEBINÁR

              4. 5. 2023

              Žiačka Bianka Čipková z 2.C triedy, študijný odbor veterinárny asistent pre ambulancie úspešne absolvovala dva  webináre z oblasti veterinárnej prevencie morčiat s názvom CAVY VETS II, ktoré organizoval Český svaz chovatelu,z.s., špecializovaná organizácia chovateľov morčiat.

              Téma prvého webinára bola reprodukcia morčiat. Preberala sa anatómia,fyziológia, neplodnosť, ovariálne cysty, sťažený pôrod, nádory mliečnej žľazy a prečo je dôležité kastrovať/sterilizovať aj tieto druhy zvierat.

              Témou druhého webinára boli oči, uši a nos. Opäť sa prebrala anatómia, ochorenia očí a slzných ciest, ochorenia nosovej dutiny, ochorenia ucha a samozrejme prípady z praxe.

              Záverom obidvoch webinárov boli dva teoretické testy, ktoré Bianka absolvovala na plný počet bodov a získala certifikáty za úspešné zloženie testu .

              Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov v štúdiu.

            • Kynologický putovný pohár

              26. 4. 2023

              Dňa 19.4.2023 sa naša škola po prvý krát zúčastnila pretekov o Kynologický putovný pohár, ktorý organizuje SPU Nitra pre stredné a vysoké školy s odborom kynológia, alebo kynologickým krúžkom. Veľmi pekne ďakujeme za pozvanie pán doc. Ing. Martin Fik, PhD. Ústav chovu zvierat. Mali sme možnosť vidieť ukážky služobnej a poľovnej kynológie a ukážky sokoliarov. Našim žiakom sa celá akcia veľmi páčila a už teraz sa tešíme na ďalší rok.. 

               Súťaže sa zúčastnili 3 naše žiačky so svojimi psami,. Žiačka Bernadeta Ščišľáková zo 4.B triedy,, so svojim psom Aronom obsadila krásne 6. miesto zo 16 súťažiacich . Ďalšie 2 žiačky Kristina Hrubiznova zo 4.B a Zora Šipošová z 2.C triedy podali tiež veľmi pekné výkony aj napriek skorému vstávaniu, a 4 hodinovej cesty, ktorú sme so psami absolvovali.

            • Junior Handling

              26. 4. 2023

              Dňa 1.4.2023 sa žiačka našej školy Kamilka Durkáčová z 2.B triedy po druhý krát zúčastnila súťaže v Junior Handlingu v 2. vekovej kategórii ( 13 - 17 rokov ) , ktorá sa konala na Medzinárodnej výstave psov v Bratislave, spolu so psom plemena labrador retriever, menom Dolbia Wilson ( Mišo ). Dvojica si viedla veľmi dobre a získala 59 bodov z celkového počtu 60  bodov. Krásny výsledok a opäť ďalšie nové skúsenosti, ktoré táto dvojica na výstave získala. Najbližšie sa táto dvojica zúčastní súťaže 13 - 14.5.2023 na MVP v Lučenci. Budeme radi ak Kamilku s Mišom prídete podporiť .  

            • Neoficiálne Rally Obedience preteky

              26. 4. 2023

              Dňa 22.4.2023 sa v KK Rona konali neoficiálne Rally Obedience preteky, ktorých sa zúčastnila naša žiačka Ema Slivková z 1.B triedy, spolu so svojou sučkou nemeckého ovčiaka menom  Dona. Súťažili v kategórií ROB 0 a s počtom  96 bodov zo 100b sa umiestnila na krásnom 4.mieste z celkového počtu 10 súťažiacich v tejto kategórii. Blahoželáme.

            • DARUJTE NÁM 2% Z VAŠICH DANÍ

              20. 4. 2023

              AKO POSTUPOVAŤ

              Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie robí za Vás zamestnávateľ?

               Do 15.2.2023 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň

              • Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane
              • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
              • Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane.
              • Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť

              Obchodné meno alebo názov: KVAPKA n.f.

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Námestie mladých poľnohospodárov 2, 04017 Košice

              Právna forma: Neinvestičný fond

              Identifikačné číslo (IČO/SID): 30688841

              • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2023 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

              Podávate si daňové priznanie sami?

              • Riadne vyplňte daňové priznanie.
              • Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
              • V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

              Obchodné meno alebo názov: KVAPKA n.f.

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Námestie mladých poľnohospodárov 2, 04017 Košice

              Právna forma: Neinvestičný fond

              Identifikačné číslo (IČO/SID): 30688841

              • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2023) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

              Postup pre právnické osoby

              • Riadne vyplňte daňové priznanie.
              • Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
              • V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

              Obchodné meno alebo názov: KVAPKA n.f.

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Námestie mladých poľnohospodárov 2, 04017 Košice

              Právna forma: Neinvestičný fond

              Identifikačné číslo (IČO/SID): 30688841

              • Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.
              • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.
            • Dog puller V4 cup

              14. 4. 2023

              Dňa 25.3.2023 sa naša žiačka 2.C triedy Zora Šipošová, zúčastnila spolu so svojim psom menom Ľube, pretekov Dog puller V4 cup v meste Wroclaw, Poľsko. Súťažili v 3 kategóriách a dosiahli krásne tri druhé miesta. 
              1. kategória running midi - 2. miesto 2. kategória mix midi - 2. miesto 3. kategória field midi - 2. miesto

              Blahoželáme a tešíme sa z úspechov.

            • Canisterapeutické skúšky

              28. 3. 2023

              Milí študenti.

              Máte možnosť absolvovať canisterapeutické skúšky u nás na škole. 

              Občianske združenie Vet Canis Team organizuje dňa 21. a 22.04. 2023 na SOŠ veterinárna, Košice - Barca skúšku pre výkon intervencii s asistenciou psa / canisterapeutická skúška /.

              Zmyslom tejto skúšky je preveriť spôsobilosť tímu (pes + človek) pre výkon intervencií so psom a to preverenie vrodených povahových vlastností psa, pevnosti jeho nervov, usporiadanosti a ovládateľnosti psa, aj preverenie psovoda pre praktický výkon intervencií s asistenciou psa.

              Pes, ktorý úspešne absolvuje túto skúšku tak preukáže, že má vlohy byť nápomocný pri aktivitách so zvieratami AAA, vzdelávaní pomocou zvierat AAE, terapii so zvieratami AAT a krízovej intervencii AAC.

              Psovod so svojim psom získajú osvedčenie o absolvovaní skúšky a zároveň aj služobný preukaz pre výkon intervencií.

               

              Pre viac informácii nás kontaktujte osobne v škole, alebo emailom na vetcanisteam@gmail.com.

              Zašleme Vám propozície, prihlášku aj skúšobný poriadok.

              Teší sa na Vás náš tím o.z. Vet Canis Team 

              Ing. Rastislav Mirgus a MVDr. Lucia Hájniková

            • Ďalší skvelý úspech našej žiačky

              14. 3. 2023

              V dňoch 11.-12.03.2023 sa podarilo našej žiačke Vande Varadyovej  vybojovať 1. miesto v prvom kole Breaking Slovakia tour 2023 v kategórii Bgirl nad 16 rokov. Vanda je zatiaľ prvá aj v celonárodnom rebríčku.

              Prvé a druhé miesto zaručuje automaticky účasť na Majstrovstvách Sveta a Európy.

              Vande blahoželáme a prajeme jej veľa úspechov v ďalších kolách.
               

            • Súťaž v Junior Handlingu

              24. 2. 2023

              Dňa 17 a 18.2.2023 sa žiačka našej školy Kamilka Durkáčová z 2.B triedy po prvý krát zúčastnila súťaže v Junior Handlingu v 2. vekovej kategórii ( 13 - 17 rokov ) , ktorá sa konala na Medzinárodnej výstave psov v Nitre. 

              Dňa 17.2.2023 v silnej konkurencii 31 súťažiacich, sa Kamilka spolu s našim psom Dolbia Wilson ( Mišo ) prebojovala do semifinále 6 najlepších handlerov dňa,  s plným počtom bodov ( 60 bodov )  z teoretickej aj praktickej časti. Finále nám ušlo len o vlások, je to všetko o skúsenostiach, ktoré Kamilka začala práve zbierať medzi handlermi a vystavovateľmi psov. 

              Dňa 18.2.2023 získala dvojica Kamilka a pes Mišo spolu 59 bodov. Opäť krásny výsledok. Strata 1 bodu ( vypadnutá maškrta z ruky a zároveň zapichnutý Mišov nos do zeme 😊 ) nás stála účasť v semifinále. Ale aj napriek tomu, to bol krásny zážitok, vidieť tento tím v kruhu. Kamilka má veľký talent pre prácu so psami, nie je jednoduché 45 minút súťažiť, sústrediť sa, udržať pozornosť a výstavný postoj  cudzieho psa a k tomu ešte psa vo veku 8 rokov. 

              Blahoželáme a prajeme ešte veľa ďalších výstavných úspechov.

              Najbližšie nás Kamilka s Mišom budú reprezentovať 1 a 2.4.2023 v Bratislave.

               

            • Súťaž Young4Climate

              15. 2. 2023

              Naša škola sa zapája do súťaže Young4Climate prostredníctvom interaktívnej online hry v oblasti klimatickej krízy.

              V prvom kole hlasovania, ktoré bude prebiehať od marca až do apríla 2023, budeme súťažiť o zelenú stenu do areálu školy. Zelená stena je prínosom pre zlepšenie kvality ovzdušia filtráciou nečistôt, stena je priateľská k hmyzu a vtákom a navyše je pastvou pre oči.

              V druhom kole hlasovania môžeme získať elektrický kompostér a navyše môžu naši študenti vyhrať vecné ceny. Druhé kolo začína v septembri a končí v novembri 2023.

              Našou úlohou je zapojiť do súťaže, čo najviac študentov, ale aj širokú verejnosť, vo veku nad 16 rokov.

              Podmienky registrácie a viac informácií o súťaži nájdeš na young4climate.sk/sutaz

              Tak sa zapoj aj ty a pomôž nám z našej školy spraviť novšiu, krajšiu a ekologickejšiu školu!!!

               

            • 11.ročník Veterinárneho plesu

              11. 2. 2023

              Dňa 9.2.2023 sa žiaci a učitelia po dvoch rokoch opäť roztancovali na  slávnostnom plese SOŠ veterinárnej pod záštitou pani riaditeľky MVDr. Márie Ivanovej. Bolo na ňom všetko, čo dobrý ples potrebuje. Dobrá nálada, hudba, program, a to  na vysokej úrovni. Bol to v poradí 11. ročník a určite aj veľmi vydarený, pretože so sebou priniesol veľa pozitívnych ohlasov ako zo strany študentov, tak aj učiteľov.

              Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

            • Exotická exkurzia

              10. 2. 2023

              Vo štvrtok 9.2.2023 sa naši žiaci II.C Matej Martiček a Šimon Kramár opätovne popasovali s detskými zvedavými otázkami, tentokrát v MŠ Ipeľská, v Košiciach. Exotické zvieratká, gekon panenský, africký slimák, zakrslý králik, pieskomily mongolské a užovka červená, priniesli množstvo zábavy a zážitkov zo spoznávania zaujímavých zvieratiek. Deti sa s radosťou a záujmom naučili nové informácie. Tie odvážnejšie si vyskúšali handling, iné sa zaujímali o možnosti chovu týchto zvieratiek v domácich podmienkach. Exotická exkurzia sa všetkým veľmi páčila.

              Ďakujeme vedeniu školy a učiteľom, ktorí túto návštevu sprostredkovali a umožnili. Šírime tak dobré meno našej školy.

            • Hviezdoslavov Kubín

              9. 2. 2023

              Dňa 8.2. 2023 sa uskutočnilo v aule našej školy školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Recitátori boli Lucia Melicherová z I.C, Laura Ištoková z II.C a Lucia Fúčelová zo IV.C.

              Na 1. mieste sa umiestnila Laura Ištoková z II.C. 

              K úspechu jej blahoželáme a držíme prsty v okresnom kole.

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2023

              3. 2. 2023

              Dňa 2.2.2023 sa na našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí.

              Naši žiaci si spolu s vyučujúcimi pripravili bohatý program spojený s prezentáciou študijných odborov, s prehliadkou jednotlivých učební, priestorov školy, ukážkami výcvikov základnej poslušnosti psa, služobnou kynológiou, interaktívnymi hrami, agility, dogfresbee, kozmetikou psov, ukážkami z klinických činností, ukážkami z hygieny a bezpečnosti potravín, z chovu zvierat a farmárstva. Žiaci si mohli otestovať svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry a z biológie. Okrem iného mali možnosť bádať v chemickom a veterinárnom laboratóriu.

              Veríme, že sa našim budúcim žiakom a aj rodičom v škole páčilo a užili si prezentáciu školy ako my.

            • PLES

              30. 1. 2023

              Dňa 9.2.2023 sa uskutoční 11. ročník plesu SOŠ veterinárnej.

              Kde: Kultúrny dom v Barci

              O ktorej? o 18:00 hod

                                                              Tešíme sa na všetkých!

            • Literárna súťaž

              30. 1. 2023

              Môžeme sa pochváliť krásnym úspechom , a to Michaely Urbanovej zo IV. B triedy , ktorá v literárnej súťaži v slovenskom jazyku vyhlásenej Košickým samosprávnym krajom pod názvom „Slová o budúcnosti Európy“ získala  1. miesto.

              Srdečne blahoželáme!

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola veterinárna Košice - Barca
      • 055/68 55 347, +421 911 214 634
      • Námestie mladých poľnohospodárov 2 040 17 Košice Slovakia
      • 00162574
    • Prihlásenie

  • Sociálne siete