• Novinky

            • Mladý ekofarmár - Súťaž o mlieku

              24. 5. 2022

              V dňoch 10 - 12. mája 2022 sa uskutočnil 23. ročník celoštátnej súťaže žiakov stredných škôl Mladý ekofarmár – Súťaž o mlieku s medzinárodnou účasťou žiakov ( Šabac, Srbsko ) na Strednej odbornej škole veterinárnej v Nitre, kde úspešne reprezentovali našu školu žiaci 3. ročníka v zložení Sára  Fischerová, Sára Jessica Brand a Peter Kuľanda, ktorý sa umiestnil na peknom 15. mieste z celkovo 32 súťažiacich.

              Cieľom súťaže je zvyšovanie odborno - praktických zručnosti žiakov stredných škôl z rôznych oblastí agrosektora pre komplexný rozvoj poznatkov súťažiacich - budúcich mladých farmárov. Súťažilo sa v 5. častiach - vedomostný test, praktické dojenie, laboratórne skúšky surového kravského mlieka, hodnotenie kvality mlieka - degustačné skúšky a rastlinná výroba - krmovinárstvo.

              Gratulujeme k úspešnej reprezentácii školy.

            • Exkurzné vyučovanie v UVP Košice - Haniska

              11. 5. 2022

              Dňa 28.4.2022 žiaci 1.C triedy v rámci predmetu Výchova a výcvik zvierat absolvovali s učiteľom Ing. Rastislavom Mirgusom exkurzné vyučovanie v útulku pre opustené zvieratá UVP Košice - Haniska. Cieľom exkurzie bolo oboznámiť sa s podmienkami života psov v útulku a získať vedomosti o význame odchytu zabehnutých, túlavých a opustených psov, zabezpečenie zvieraťa po odchyte a jeho transport, ošetrenie a veterinárne úkony u odchytených zvierat, karanténna stanica, socializácia odchytených zvierat, dočasná opatera, adopcia zvierat a vysvetlili sme si aj pojem týraný pes. Samozrejme sme nezabudli ani na psíkov v tomto zariadení a žiaci z vlastnej iniciatívy podporili útulok nákupom, alebo priniesli z domu vrecia s granulami, cestoviny, psie konzervy, pamlsky, hračky, obojky, vôdzky a teplé deky. V areáli útulku mali žiaci možnosť prechádzky so psami a tak získať nové skúsenosti a praktické zručnosti vedenia psa na vôdzke, manipulácie so psom, všímali si ich jednotlivé prvky správania sa a kontaktovania sa mimo ich vyhradeného výbehu.

            • Cestujeme a spoznávame svet inak

              5. 5. 2022

              Dňa 4. 5. 2022 sme sa v rámci exkurzného vyučovania z hygieny chovu cudzokrajných zvierat zúčastnili na výučbovom programe „Cestujeme a spoznávame svet inak“ v Ekocentre Sosna.

              Prezreli sme si prírodnú záhradu, kde sme mali možnosť sa oboznámiť s funkčnými príkladmi organického pestovania, vyvýšenými záhonmi nastielanými slamou, bylinkovou záhradou s desiatkami druhov liečiviek a korenín. 

              Prostredníctvom premietania a rozprávania z ciest ing. Szaboa sme nahliadli do exotických krajín a poučili sme sa, ako sa dajú tráviť dovolenky tak, aby človek prírode neškodil, ale naopak, aspoň trocha pomáhal.

            • Mladý Európan

              3. 5. 2022

              V piatok 29.4.2022 sa žiačky našej školy zúčastnili súťaže Mladý Európan.Ako už z názvu vyplýva súťaž bola zameraná na vedomosti o Európskej únii.

              Dievčatá z 2. ročníka v zložení Sára Žipajová, Ema Hermanovská, Kristína Gorcovská a Lúcia Fúčelová z 3 ročníka úspešne reprezentovali našu školu a obsadili pekné 5. miesto. Svojimi vedomosťami dokázali, že sú skutočne mladými  Európanmi. Týmto by sme sa im chceli poďakovať v mene školy za úspešnú reprezentáciu.

              Ďakujeme dievčatá

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola veterinárna Košice - Barca
        • 055/68 55 347, +421 911 214 634
        • Námestie mladých poľnohospodárov 2 040 17 Košice Slovakia
        • 00162574
      • Prihlásenie

    • Sociálne siete