• Novinky

            • Dali sme domov ďalším opusteným a týraným psíkom.

              18. 11. 2021

              Veľký obdiv patrí aj našej žiačke Zorke Šipošovej z 1.C triedy, ktorá dala nový domov trom týraným                   a opusteným psíkom, a to bratom Ronymu a Lenymu a psíkovi Ľube. Zorka im okrem domova a lásky venuje aj veľa svojho voľného času pri rôznych športových aktivitách. Vrcholovo sa venuje športom ako je agility a coursing, v ktorých spoločne dosahujú špičkové výsledky aj na majstrovstvách Slovenska. Viac o živote Ronyho, Lenyho a Ľube vo videách, ktoré nakrútila Zorka.

              Patrí jej náš obdiv a ako škola môžeme byť patrične hrdí na našich študentov

            • Dali sme domov ďalším opusteným a týraným psíkom.

              18. 11. 2021

              Veľké srdcia našich študentov.

              Aj takto môžete zmeniť život opusteným a častokrát aj týraným psíkom. Ďalšie dve naše študentky Zora Šipošová z 1.C triedy a Miroslava Krajčiová zo 4.A triedy sa rozhodli adoptovať si psíkov z útulku a dať im tak šancu na nový a krajší život. Žiačka Mirka si len nedávno adoptovala 4 mesačné šteniatko, ktorému dala meno Marley. Počas prechádzky v lese ho našli aj s jeho bratom ľudia, ktorí obidve vyhodené šteniatka odniesli do útulku, kde sa o nich postarali a ponúkli ich na adopciu. Mirka pri návšteve útulku neodolala šibalským očkám malého Marleyho, a tak dlho neváhala a s veľkou radosťou mu poskytla domov a lásku. Na začiatku to nebolo ľahké, nakoľko sa všetkého bál, na každého vrčal a štekal a pri kŕmení rýchlo hltal granulky, aby mu ich niekto nezožral. Po 2 týždňoch v novej rodine sa z neho stal úplne iný psík. Všetkých víta a nebojí sa, už nehltá granulky a miluje loptičky, prechádzky a tréningy. Naučil sa nové povely a dáva Mirke a jej rodine veľa lásky. Nekupuj... Adoptuj!

          • PRACOVNÁ NÁVŠTEVA V RAKÚSKU
            • PRACOVNÁ NÁVŠTEVA V RAKÚSKU

              15. 11. 2021

              Pracovná návšteva sa uskutočnila v dňoch 9.-10.11.2021 na pozvanie riaditeľa rakúskej školy - LFS Hollabrunn pána Ing. Rudolfa Reisenbergera za účelom nadviazania partnerstva medzi školami a výmenných pobytov pre žiakov oboch škôl. Táto škola ponúka študentom ako jediná škola v Rakúsku odbor – Veterinárny asistent v ambulancii, tak ako aj naša škola na Slovensku. Prvý deň sme mali možnosť vidieť hodiny praktického vyučovania v areáli školy a v exotáriu. Večer sme sa zúčastnili slávnostného posedenia s požehnaním ich školského vína. Druhý deň sme absolvovali 3 hodiny praktického vyučovania v troch rôznych skupinách. Na záver nás čakala prehliadka modernej vínnej pivnice a laboratória.

              Výsledkom pracovnej návštevy je dohoda o výmennom pobyte pre dvoch študentov z každej školy, ktorí budú mať možnosť absolvovať prax v partnerskej krajine.

            • Majstrovstvá Slovenska v coursingu

              2. 11. 2021

              Dňa 17.10.2021 sa konali Majstrovstvá Slovenska v coursingu, na ktorých sa zúčastnila aj naša žiačka Zora Šipošová z 1.C triedy. So svojimi tromi zachránenými psíkmi z útulku obsadila v silnej konkurencii krásne umiestnenia.

              Výsledky :

              1. Leny - Majster Slovenska a 1.miesto vo svojej kategórii a zároveň vyhral cenu za najvyšší počet bodov zo všetkých psov, ktorí pretekali

              2. Ľube - 6. miesto

              3. Rony - 8. miesto

              Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola veterinárna Košice - Barca
        • 055/68 55 347, +421 911 214 634
        • Námestie mladých poľnohospodárov 2 040 17 Košice Slovakia
        • 00162574
      • Prihlásenie

    • Sociálne siete