• Novinky

            • Súťaž v Junior Handlingu

              24. 2. 2023

              Dňa 17 a 18.2.2023 sa žiačka našej školy Kamilka Durkáčová z 2.B triedy po prvý krát zúčastnila súťaže v Junior Handlingu v 2. vekovej kategórii ( 13 - 17 rokov ) , ktorá sa konala na Medzinárodnej výstave psov v Nitre. 

              Dňa 17.2.2023 v silnej konkurencii 31 súťažiacich, sa Kamilka spolu s našim psom Dolbia Wilson ( Mišo ) prebojovala do semifinále 6 najlepších handlerov dňa,  s plným počtom bodov ( 60 bodov )  z teoretickej aj praktickej časti. Finále nám ušlo len o vlások, je to všetko o skúsenostiach, ktoré Kamilka začala práve zbierať medzi handlermi a vystavovateľmi psov. 

              Dňa 18.2.2023 získala dvojica Kamilka a pes Mišo spolu 59 bodov. Opäť krásny výsledok. Strata 1 bodu ( vypadnutá maškrta z ruky a zároveň zapichnutý Mišov nos do zeme 😊 ) nás stála účasť v semifinále. Ale aj napriek tomu, to bol krásny zážitok, vidieť tento tím v kruhu. Kamilka má veľký talent pre prácu so psami, nie je jednoduché 45 minút súťažiť, sústrediť sa, udržať pozornosť a výstavný postoj  cudzieho psa a k tomu ešte psa vo veku 8 rokov. 

              Blahoželáme a prajeme ešte veľa ďalších výstavných úspechov.

              Najbližšie nás Kamilka s Mišom budú reprezentovať 1 a 2.4.2023 v Bratislave.

               

            • Súťaž Young4Climate

              15. 2. 2023

              Naša škola sa zapája do súťaže Young4Climate prostredníctvom interaktívnej online hry v oblasti klimatickej krízy.

              V prvom kole hlasovania, ktoré bude prebiehať od marca až do apríla 2023, budeme súťažiť o zelenú stenu do areálu školy. Zelená stena je prínosom pre zlepšenie kvality ovzdušia filtráciou nečistôt, stena je priateľská k hmyzu a vtákom a navyše je pastvou pre oči.

              V druhom kole hlasovania môžeme získať elektrický kompostér a navyše môžu naši študenti vyhrať vecné ceny. Druhé kolo začína v septembri a končí v novembri 2023.

              Našou úlohou je zapojiť do súťaže, čo najviac študentov, ale aj širokú verejnosť, vo veku nad 16 rokov.

              Podmienky registrácie a viac informácií o súťaži nájdeš na young4climate.sk/sutaz

              Tak sa zapoj aj ty a pomôž nám z našej školy spraviť novšiu, krajšiu a ekologickejšiu školu!!!

               

            • 11.ročník Veterinárneho plesu

              11. 2. 2023

              Dňa 9.2.2023 sa žiaci a učitelia po dvoch rokoch opäť roztancovali na  slávnostnom plese SOŠ veterinárnej pod záštitou pani riaditeľky MVDr. Márie Ivanovej. Bolo na ňom všetko, čo dobrý ples potrebuje. Dobrá nálada, hudba, program, a to  na vysokej úrovni. Bol to v poradí 11. ročník a určite aj veľmi vydarený, pretože so sebou priniesol veľa pozitívnych ohlasov ako zo strany študentov, tak aj učiteľov.

              Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

            • Exotická exkurzia

              10. 2. 2023

              Vo štvrtok 9.2.2023 sa naši žiaci II.C Matej Martiček a Šimon Kramár opätovne popasovali s detskými zvedavými otázkami, tentokrát v MŠ Ipeľská, v Košiciach. Exotické zvieratká, gekon panenský, africký slimák, zakrslý králik, pieskomily mongolské a užovka červená, priniesli množstvo zábavy a zážitkov zo spoznávania zaujímavých zvieratiek. Deti sa s radosťou a záujmom naučili nové informácie. Tie odvážnejšie si vyskúšali handling, iné sa zaujímali o možnosti chovu týchto zvieratiek v domácich podmienkach. Exotická exkurzia sa všetkým veľmi páčila.

              Ďakujeme vedeniu školy a učiteľom, ktorí túto návštevu sprostredkovali a umožnili. Šírime tak dobré meno našej školy.

            • Hviezdoslavov Kubín

              9. 2. 2023

              Dňa 8.2. 2023 sa uskutočnilo v aule našej školy školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Recitátori boli Lucia Melicherová z I.C, Laura Ištoková z II.C a Lucia Fúčelová zo IV.C.

              Na 1. mieste sa umiestnila Laura Ištoková z II.C. 

              K úspechu jej blahoželáme a držíme prsty v okresnom kole.

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2023

              3. 2. 2023

              Dňa 2.2.2023 sa na našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí.

              Naši žiaci si spolu s vyučujúcimi pripravili bohatý program spojený s prezentáciou študijných odborov, s prehliadkou jednotlivých učební, priestorov školy, ukážkami výcvikov základnej poslušnosti psa, služobnou kynológiou, interaktívnymi hrami, agility, dogfresbee, kozmetikou psov, ukážkami z klinických činností, ukážkami z hygieny a bezpečnosti potravín, z chovu zvierat a farmárstva. Žiaci si mohli otestovať svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry a z biológie. Okrem iného mali možnosť bádať v chemickom a veterinárnom laboratóriu.

              Veríme, že sa našim budúcim žiakom a aj rodičom v škole páčilo a užili si prezentáciu školy ako my.

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola veterinárna Košice - Barca
        • 055/68 55 347, +421 911 214 634
        • Námestie mladých poľnohospodárov 2 040 17 Košice Slovakia
        • 00162574
      • Prihlásenie

    • Sociálne siete