• Novinky

          • !!! Novinka - canisterapeutická skúška !!!
            • !!! Novinka - canisterapeutická skúška !!!

              28. 4. 2022

              Dňa 10. a 11.06.2022 sa bude konať na SOŠ veterinárna, Košice - Barca v rámci občianskeho združenia Vet Canis Team o.z. skúška pre výkon intervencii s asistenciou psa / canisterapeutická skúška /.

              Zmyslom tejto skúšky je preveriť spôsobilosť tímu (pes + človek) pre výkon intervencií so psom a to preverenie vrodených povahových vlastností psa, pevnosti jeho nervov, usporiadanosti a ovládateľnosti psa, aj preverenie psovoda pre praktický výkon intervencií s asistenciou psa.

              Pes, ktorý úspešne absolvuje túto skúšku tak preukáže, že má vlohy byť nápomocný pri aktivitách so zvieratami AAA, vzdelávaní pomocou zvierat AAE, terapii so zvieratami AAT a krízovej intervencii AAC.

              Psovod so svojim psom získajú osvedčenie o absolvovaní skúšky a zároveň aj služobný preukaz pre výkon intervencií. Ponúkame individuálnu aj skupinovú prípravu psovoda a psa na samotnú skúšku pre výkon intervencií.

              Pre viac informácii nás kontaktujte správou na messenger, alebo emailom na vetcanisteam@gmail.com Zašleme Vám propozície, prihlášku aj skúšobný poriadok.

              Teší sa na Vás náš celý tím o.z. Vet Canis Team

            • krajské kolo 44. ročníka SOČ

              20. 4. 2022

              V piatok 1. apríla 2022 sa uskutočnilo krajské kolo 44. ročníka SOČ dištančnou formou. Našu školu reprezentovalo sedem žiakov ( Kamila Gajová III.C trieda, Jana Kaščáková III.C trieda, Kristína Frgolcová IV.C trieda, Diana Pavličová IV.C trieda, Júlia Kuniaková IV.A trieda, Nikola Hanesová IV.A trieda a Tamara Tychaničová IV.C trieda ) v štyroch odboroch, v problematike voľného času, biológii, životného prostredia, zdravotníctva, farmakológie a pôdohospodárstva.

              Podľa hodnotení jednotlivých komisii všetky projekty boli na veľmi dobrej úrovní. Tie najlepšie projekty, ktoré  zodpovedali kritériám a hodnoteniu odborných komisií a umiestnili sa na prvých dvoch miestach v jednotlivých odboroch postupujú do celoslovenského kola SOČ konaného 27.-29. apríla 2022 na SOŠ hoteliérstva, obchodu a služieb v Bardejove prezenčnou formou.

              Všetkým našim zúčastneným žiakom gratulujeme a zvlášť žiačke Tamare Tychaničovej, IV.C trieda, ktorá postupuje do celoslovenského kola.

              Ešte raz blahoželáme.

            • Exkurzné vyučovanie

              25. 3. 2022

              Dňa 24.3. 2022 v rámci exkurzného vyučovania z hygieny chovu cudzokrajných zvierat sme boli na návšteve u chovateľa exotického vtáctva pána Kulčára vo Valalíkoch. Oboznámil nás s vlastnými skúsenosťami s chovom kakadú rúžového, mnícha šedého, papagája kráľovského a iných vtákov. Ukázal nám aj jeho chov  veveričky kanadskej.

            • POMOC PRE UKRAJINSKÝCH UTEČENCOV

              12. 3. 2022

              Košický samosprávny kraj organizuje zbierku prostredníctvom Nadácie KSK, ktorá zriadila sklad humanitárnej pomoci v telocvični SOŠ informačných technológií na Ostrovského ulici č.1 v Košiciach, každý deň  v čase od 08.00 do 20.00 hod.

              Aj naša škola chce podať pomocnú ruku. Kto môže, nech sa zapojí a pomôže. Veci môžete odovzdať v pondelok (14.03.2022) v aule školy (pred prvou hodinou alebo počas veľkej prestávky).

              Ďakujeme.

              Odhodlanie pomáhať nepozná hranice.

              Akútne sú potrebné tieto veci:

              postele, matrace, vankúše, paplóny, deky a obliečky, uteráky, jednorazový riad,

              potraviny:

              vody a džúsy (aj dojčenské), detské výživy, keksíky, umelé mlieka pre kojencov,

              hygienické potreby:

              toaletný papier, hygienické vreckovky, zubné pasty a kefky, sprchové gély a mydlá, dezinfekcia na ruky, rúška, respirátory, hygienické vložky,

              lieky:

              proti teplote pre dospelých, obväzy a náplasti,

              pre deti:

              maľovanky a farbičky, detské knihy.

            • Zbierka plyšákov II.A

              10. 3. 2022

              Ani nám, žiakom z II.A, nie sú ľahostajné osudy ľudí, najmä detí z Ukrajiny. Preto sme usporiadali zbierku hračiek. Vyzbierali sme 10 plných 120 litrových vriec plyšákov, ktoré sme následne odniesli do Kasární Kulturparku, ktoré sú centrom pomoci pre ľudí z Ukrajiny v núdzi.

          • Zbierka pre útulok
            • Zbierka pre útulok

              4. 3. 2022

              Útulok sa celoročne stará o opustené a týrané zvieratá, zachraňuje zvieratá zo zlých podmienok a pomáha im nájsť nový lepší domov, často krát im tak zachráni život. Preto sme sa rozhodli zorganizovať zbierku pre útulky v našej škole,  ktorá sa bude konať dňa 7.3.2022. Každý kto má záujem pomôcť útulkom na Ukrajine môže prispieť.

            • Súťaž „Môj život na gazdovstve“

              31. 1. 2022

              Vážení rodičia a študenti našej školy

              Po úspešnom priebehu vlaňajšej súťaže videí na tému „Môj život na gazdovstve“ pripravil časopis Slovenský chov pre študentov 2. ročník tejto súťaže.

              Tento krát pôjde nielen o súťaž krátkych videí, ale aj textov (podľa voľby študenta).

              Videá by mali mať rozsah do 5 minút a primeranú kvalitu (súčasné mobilné telefóny tvorbu takýchto videí umožňujú).

              Texty rozsah do 1 PC strany doplnené približne 6 fotografiami publikovateľnej kvality.

               

              Videá a texty s fotografiami je potrebné zaslať emailom na adresu: schov@slovenskychov.sk

              do 10. apríla 2022

               

              Následne budú videá a články zverejnené na portáli www.agrobiznis.sk a na FB agrobiznis.sk. Bude sa hodnotiť počet zhliadnutí jednotlivých videí za obdobie 20 dní po zverejnení a čítanosť textov za rovnaké obdobie. Tím odborníkov redakcie udelí aj špeciálne ceny na základe odborného posúdenia videí, článkov a fotografií.

               

              Informácia o tejto súťaži bola vysielaná v závere relácie Farmárska revue v sobotu 20. januára o 15.15 hod. na Dvojke.

              (https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15192/304312

               

              Autori najúspešnejších videí a textov získajú finančné a vecné ceny od spoluorganizátorov súťaže (SPU v Nitre, Farmárskej revue, Unicredit bank a ďalší).

              Podrobnejšie informácie o cenách boli prezentované vo Farmárskej revue.

               

              Do súťaže sa môžu prihlásiť aj vlaňajší súťažiaci, ak pripravia tematicky odlišné videosnímky.

               

              Slávnostné vyhlásenie výsledkov je naplánované na jún – júl počas vysielania priameho prenosu Špeciálu Farmárskej revue.

               

              Veríme, že sa študenti našej školy aktívne zapoja i do tejto súťaže.

            • Dali sme domov ďalším opusteným a týraným psíkom.

              18. 11. 2021

              Veľký obdiv patrí aj našej žiačke Zorke Šipošovej z 1.C triedy, ktorá dala nový domov trom týraným                   a opusteným psíkom, a to bratom Ronymu a Lenymu a psíkovi Ľube. Zorka im okrem domova a lásky venuje aj veľa svojho voľného času pri rôznych športových aktivitách. Vrcholovo sa venuje športom ako je agility a coursing, v ktorých spoločne dosahujú špičkové výsledky aj na majstrovstvách Slovenska. Viac o živote Ronyho, Lenyho a Ľube vo videách, ktoré nakrútila Zorka.

              Patrí jej náš obdiv a ako škola môžeme byť patrične hrdí na našich študentov

            • Dali sme domov ďalším opusteným a týraným psíkom.

              18. 11. 2021

              Veľké srdcia našich študentov.

              Aj takto môžete zmeniť život opusteným a častokrát aj týraným psíkom. Ďalšie dve naše študentky Zora Šipošová z 1.C triedy a Miroslava Krajčiová zo 4.A triedy sa rozhodli adoptovať si psíkov z útulku a dať im tak šancu na nový a krajší život. Žiačka Mirka si len nedávno adoptovala 4 mesačné šteniatko, ktorému dala meno Marley. Počas prechádzky v lese ho našli aj s jeho bratom ľudia, ktorí obidve vyhodené šteniatka odniesli do útulku, kde sa o nich postarali a ponúkli ich na adopciu. Mirka pri návšteve útulku neodolala šibalským očkám malého Marleyho, a tak dlho neváhala a s veľkou radosťou mu poskytla domov a lásku. Na začiatku to nebolo ľahké, nakoľko sa všetkého bál, na každého vrčal a štekal a pri kŕmení rýchlo hltal granulky, aby mu ich niekto nezožral. Po 2 týždňoch v novej rodine sa z neho stal úplne iný psík. Všetkých víta a nebojí sa, už nehltá granulky a miluje loptičky, prechádzky a tréningy. Naučil sa nové povely a dáva Mirke a jej rodine veľa lásky. Nekupuj... Adoptuj!

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola veterinárna Košice - Barca
      • 055/68 55 347, +421 911 214 634
      • Námestie mladých poľnohospodárov 2 040 17 Košice Slovakia
      • 00162574
    • Prihlásenie

  • Sociálne siete